Últimes Notícies

Subscriu-te al Butlletí de Notícies


Consulta l'avís legal.

Coordinació

logo CSUC (Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya)

Patrocini

Logo SUR Generalitat

jue

16

oct

2014

Estrenem sistema de càrrega de materials al repositori CIRAX!

El 2013 la Secretaria d’Universitats i Recerca va iniciar el projecte Col·laboratori Interuniversitari de Recursos d’Aprenentatge en Xarxa (CIRAX), que té per objectiu fomentar la posada en comú de materials docents, facilitar-ne el seu ús, i afavorir la col·laboració docent entre professorat universitari de la mateixa matèria. De moment, CIRAX s’ha centrat en l’àmbit de les matemàtiques, on s’estan posant en marxa diferents iniciatives que, un cop provades i analitzades, es podran estendre a altres disciplines.


Els  objectius principals de CIRAX per al 2014 són dos: d’una banda, crear de forma col·lectiva un conjunt d’exercicis adaptatius per ser usats als darrers cursos de l’ensenyament secundari i els primers de l’universitari (Matesquizzes), i, d’una altra, recollir materials docents en format digital ja existents (repositori CIRAX).


En relació a aquest darrer, hem establert un sistema perquè puguis aportar els teus materials docents digitals en un repositori comú. El sistema requereix que la descripció dels documents sigui acurada per tal que puguin ser compartits tant des d’un punt de vista tecnològic com organitzatiu.


Per introduir recursos d’aprenentatge al repositori CIRAX, només cal que et posis en contacte amb l’òrgan encarregat del repositori institucional de la teva Universitat, que trobaràs aquí, qui et facilitarà el procediment per a fer-ho. Els recursos se seguiran dipositant als repositoris de cada universitat, i migraran de forma automàtica al repositori CIRAX.


Per tal que els materials docents puguin ser trobats i reutilitzats a CIRAX, han de ser convenientment etiquetats. Per fer-ho tindràs l’ajuda i el suport de la teva universitat, i el que caldrà és que al conjunt de dades que requereix el repositori institucional hi afegeixis un seguit de dades específiques per CIRAX, que són aquestes: 


  • Proporcionar un resum del contingut del material
  • Seleccionar el nivell dins la classificació de matemàtiques al qual pertany
  • Seleccionar el nivell dins la classificació universal de matèries al qual pertany
  • Proporcionar les paraules clau que el concreten
  • Seleccionar l’àrea o àrees de coneixement on s’aplica
  • Seleccionar el nivell educatiu
  • Seleccionar el tipus de material
  • Seleccionar el tipus de llicència Creative Commons que hi desitges atribuir


Recorda que per a publicar un material docent a CIRAX has de ser-ne l’autor o el titular.


T'animem a començar a publicar els teus materials i agrairem molt la teva col·laboració fent-ne difusió a docents que hi puguin estar interessats.


Si et cal més ajuda o tens qualsevol dubte, contacta amb collaboratoricirax@csuc.cat.