Últimes Notícies

Subscriu-te al Butlletí de Notícies


Consulta l'avís legal.

Coordinació

logo CSUC (Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya)

Patrocini

Logo SUR Generalitat

vie

25

jul

2014

Convocatòria per a la col·laboració en la creació de qüestionaris adaptatius i el testeig de l'espai matesquizzes

Un dels objectius del projecte CIRAX per a l’any 2014 consisteix en el desenvolupament i publicació en obert d’una col·lecció de qüestionaris digitals d’auto-seguiment i avaluació de continguts de matemàtiques per als primers cursos de graus universitaris científico-tècnics.

 

A la II Jornada CIRAX es va presentar l’espai web matesquizzes (matesquizzes.cirax.cat), destinat a recollir qüestionaris adaptatius amb avaluació automàtica. Aquest espai està adreçat principalment a estudiants de matemàtiques que es troben en el pas entre el batxillerat i la universitat, així com també en cursos introductoris de matemàtiques.

 

La creació d’aquests qüestionaris s’ha portat a terme utilitzant la tecnologia WIRIS Quizzes (www.wiris.com/moodle) i WIRIS Adaptative Quizzes (www.wiris.com/en/adaptive-quiz), uns mòduls desenvolupats per l’equip de Maths for More que es troben totalment integrats en les plataformes Moodle. D’aquí que Moodle sigui la plataforma utilitzada per a suportar tot aquest material.

 

Per tal de fer un pas més en la construcció i consolidació d’aquest espai, convoquem a tot el professorat involucrat en la docència d’aquest tipus d’assignatures a col·laborar en el projecte, ja sigui creant, revisant o analitzant el material en qüestió.

 

Des de CIRAX s’obre una convocatòria de col·laboració adreçada a tot el col·lectiu de docents de matemàtiques, especialment a l’involucrat en el batxillerat i en les assignatures (bàsiques) de matemàtiques a nivell universitari, amb el propòsit d’elaborar un banc de qüestionaris adaptatius amb correcció automàtica que recobreixin els continguts bàsics dels cursos en qüestió. Aquestes col·laboracions poden ser de caire divers:

 

  • Creació d’activitats
  • Anàlisi de la plataforma i contingut
  • Proves amb alumnes

 

Els interessats us podeu inscriure a través d'aquest formulari.

 

Si bé s’iniciarà formalment l’activitat (concretant els diferents aspectes de col·laboració) i es posarà a disposició el suport necessari per dur-la a terme la primera setmana de setembre, en aquests moments ja es pot començar a explorar l’espai (matesquizzes.cirax.cat) en profunditat i, si es vol, es pot començar a crear algun qüestionari de prova. En aquest sentit:

 

  • Es pot accedir a l’espai matesquizzes.cirax.cat amb un perfil d’estudiant sense necessitat d’estar registrats, amb la qual cosa es poden realitzar qüestionaris, explorar el seu comportament, desenvolupament i funcionament, així com seguir investigant, testejant i analitzant les funcionalitats i possibilitats de la plataforma en si mateixa.
  • Si es té interès en començar a crear algun qüestionari adaptatiu amb avaluació automàtica durant l’estiu, només cal escriure a la Joana Villalonga (joeneta@gmail.com) sol·licitant un usuari i contrasenya temporals.

 

Davant de qualsevol dubte o qüestió, contacteu directament amb l’equip de CIRAX: collaboratoricirax@cbuc.cat.

 

L’equip de CIRAX.